امروزه تمایل مردم برای صورت دادن خریدهای خود به صورت اینترنتی بسیار بیشتر از گذشته شده است. از این رو مشاغل زیادی کسب و کار خود را به این فضا انتقال دادهاند و محصولات خود را عرضه میکنند. یکی از مهمترین مواردی که هر سایت باید برای عرضه محصولات خود در نظر بگیرد، دریافت نماد الکترونیکی است. داشتن این نماد نشان میدهد که شما به عنوان یک فروشگاه اینترنتی معتبر شناخته میشوید. با توجه به وجود کلاه برداران بسیار در این فضا، گرفتن نماد الکترونیک برای سایت میتواند به مخاطبان شما اطمینان دهد که به سایت امنی وارد شدهاند. در این مطلب سعی میشود که آموزش گرفتن این نماد الکترونیک برای سایت به صورت گام به گام مورد بررسی قرار گیرد.
نماد اعتماد الکترونیک چیست؟
پیش از هر چیز بهتر است درباره نماد الکترونیک یا اینماد اطلاعات بیشتری به دست آورید. این نماد در واقع نشانی است که از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی برای سایتها و صفحات فروشگاهی مجازی ارائه میشود. این مرکز تحت نظارت وزارت صنعت، معدن و تجارت است. در واقع سایتها با داشتن این نماد نشان میدهند که دارای اعتبار حقیقی هستند و تمامی فعالیتهای تجاری آنها تحت نظارت است. در نتیجه احتمال کلاه برداری از مشتریان وجود ندارد. مدت اعتبار اینماد به صورت دورههای دو ساله است که میتوان هر بار آن را تمدید کرد. زمانی که افراد روی تصویر نماد الکترونیک کلیک کنند، به سایت مرکز توسعه تجارت الکترونیکی منتقل میشوند و میتوانند تمامی اطلاعات ثبت شده سایت را مورد مشاهده قرار دهند.
انواع نماد اعتماد الکترونیک
بنا به شرایط سایت درخواست دهنده، 3 مدل نماد را میتواند دریافت کند. هر نمادی دارای شرایط و سطوحی است که با توجه به سطح سایت به آن اعطا خواهد شد. برای آشنایی بیشتر شما عزیزان با این 3 دسته، در ادامه به طور کامل معرفی میشوند.
- نماد موقت: زمانی که جهت گرفتن نماد الکترونیک برای سایت درخواست میدهید و سایت معیارهای حداقلی را دارد، معمولا یک نماد موقت بدون ستاره اعطا میشود.
- نماد تک ستاره: زمانی که درخواست توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی بررسی شود و سایت شما معیارها و شرایط لازم را کسب کند، نماد تک ستاره به شما اعطا خواهد شد.
- نماد دوستاره: برای دریافت نماد دو ستاره و بیشتر مراحل ثابت است، اما باید سایت گواهی نامه امنیتی SSL را به دست آورد. در این حالت تمامی اطلاعات رد و بدل شده در سایت کاملا محفوظ و غیرقابل بازیابی خواهد بود. این به معنی درجه امنیتی بالای سایت است.
مراحل دریافت نماد اعتماد الکترونیکی برای سایت
برای گرفتن اینماد در ابتدا لازم است که شما سایت خود را راهاندازی کنید و محصولاتی را جهت عرضه در آن قرار دهید. سپس اقدام به دریافت اینماد کنید.
ثبت نام در سایت
برای دریافت نماد اعتماد الکترونیک لازم است که ابتدا وارد سایت اینماد به آدرس enamad.ir شوید و با انتخاب گزینه کسب و کارها، صفحه ثبت نام را باز کنید. در این قسمت اطلاعات خواسته شده اعم از شماره همراه را وارد کرده و توجه کنید که شماره همراه باید به نام فردی بوده که میخواهد اینماد را دریافت کند. سپس در ادامه مراحل گرفتن نماد الکترونیک برای سایت باید یک رمز عبور مناسب را برای خود انتخاب کنید.
ثبت سایت و اطلاعات
پس از ورود به سایت اینماد، سایت از طریق یک منوی داشبوردی امکانات خود را در اختیار شما میگذارد. لازم است که جهت ورود صفحه خود به سایت، گزینه کسب و کار جدید را انتخاب کنید و اطلاعات لازم اعم از اطلاعات هویتی، اطلاعات کسب و کار و سایت خود را وارد کنید. بعد از تایید اطلاعات شما توسط پشتیبانی، باید مراحل دیگر را تکمیل کرد. مواردی چون: نوع فروش محصول، اطلاعات تماس، پست الکترونیک، اطلاعات پستی و آدرس کامل نیز باید در ادامه وارد شود.
پس از تکمیل کامل اطلاعات، در نهایت یک فرم تعهدنامه است که باید مورد تایید شما قرار گیرد. پس از تایید شما به صفحهای منتقل میشوید که لازم است هزینه دریافت نماد اعتماد الکترونیک را در آن پرداخت کنید. پس از پرداخت وجه میتوانید لینک اینماد مخصوص خود را دریافت کرده و در سایت خود درج کنید.
شرایط دریافت نماد اعتماد الکترونیک چیست؟
برای اینکه بتوانید گرفتن نماد الکترونیک برای سایت خود را با موفقیت انجام دهید، لازم است پیش از انجام کار نسبت به مواردی آگاهی کسب کنید. در واقع پیش زمینههایی برای دریافت اینماد وجود دارد. در ادامه این موارد بررسی خواهند شد.
- سایتهایی که دارای شرایط پرداخت وجه هستند میتوانند برای دریافت اینماد درخواست خود را ثبت کنند.
- در سایت شما باید حداقل 1 محصول برای خرید موجود باشد.
- محصولات به صورت دقیق، با نام و تصاویر درست در سایت درج شوند
- خریدارها باید بتوانند پیش از نهایی شدن خرید، سبد خرید خود را مشاهده کنند یا مشاهده فاکتور خرید امکان پذیر باشد.
- شخص دریافت کننده اینماد باید با فرد دریافت کننده دامنه سایت یکسان بوده و شماره همراه ثبت شده در سایت نیز با مشخصات فرد هماهنگ واقع شود.
- سن متقاضی دریافت کننده اینماد 18 سال به بالا خواهد بود.
- مشکلی در تایید صلاحیت دریافت کننده اینماد توسط پلیس ناجا در بخش نظارت بر اماکن عمومی وجود نداشته باشد.
میزان اعتبار لوگوی اینماد در سایت
باید بدانید پس از گرفتن نماد الکترونیک برای سایت این لوگو تنها به مدت 2 سال دارای اعتبار است و پس از آن دیگر ارزش قانونی ندارد. به همین خاطر لازم است پس از گذشتن زمان مقرر و حدود 1 ماه پیش از اتمام اعتبار برای دریافت مجدد، اقدام به تمدید نماد کنید. برای این کار لازم است که مجدد فرم ثبت نام را بروزرسانی کرده و منتظر پاسخ پشتیبان سایت بمانید. برای تمدید نماد لازم است که شما در مدت فعالیت سایت خود بتوانید اعتماد و رضایت مشتریان را جلب کنید و شکایات حل نشدهای از سوی کاربران نداشته باشید.
اگر مراحل دریافت نماد الکترونیک برای شما پیچیده و سخت است یا در این مسیر نیاز به راهنمایی و مشاوره دارید، بهتر است از خدمات آژانس دیجیتال مارکتینگ فرمو بهره ببرید. در این مجموعه 0 تا 100 خدمات گرفتن نماد الکترونیک برای سایت برای مشتریان ارائه میشود.